(untitled) (Rehabilitation and Recreation, 2018)
Метою дослідження є практично обґрунтувати застосування засобів фізичної реабілітації при остео-хондрозі шийного відділу хребта у осіб похилого віку. В роботі пред-ставлено дослідження, яке проводи-лося на базі Рівненського регіональ-ного центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», де під спостереженням знаходилися жінки у віці 60–85 років, які мають в анам-незі остеохондроз шийного відділу хребта. У статті висвітлене теоре-тичне та практичне підґрунтя особ-ливостей застосування запропонова-ної програми фізичної реабілітації осіб похилого віку з остеохондрозом шийного відділу хребта. Визначено, що впроваджена програма фізичної реабілітації, в яку входить лікуваль-на фізична культура в поєднанні з лікувальним масажем, є досить ефе-ктивною та має позитивний вплив на весь лікувальний процес осіб похи-лого віку з остеохондрозом шийного відділу хребта, сприяє швидкому відновленню втрачених рухів та фізичного здоров’я в цілому.